Nemrégiben tette közzé a Microsoft a felhőszolgáltatásokra vonatkozó 2018-as felmérésének eredményeit, mely szerint a hazai vállalkozások körében is egyre ismertebb ez a korszerű informatikai megoldás.

A felmérés során olyan magyarországi cégeket kerestek meg kérdéseikkel, amelyek minimum 100 PC-vel rendelkeznek illetve minimum 100 digitális munkaállomást üzemeltetnek.

 

Felhőismeret

A válaszok eredménye szerint a megkérdezett vállalatvezetők 17%-a széleskörű, 66 %-a pedig közepes szintű ismeretekkel rendelkezik a felhőszolgáltatásokról.

Minél szélesebb körű ismerettel rendelkeznek a döntéshozók, annál nagyobb rálátást nyernek a felhő nyújtotta rugalmasság kihasználhatóságára a különböző tevékenységi területeken.

A válaszadók szerint nemcsak az IT (78%), hanem az ügyfélkapcsolat-kezelés (63%) és a marketing (55%) feladatok támogatására is eredményesen felhasználható a felhőtechnológia.

 

Forrás: Microsoft Magyarország

 

Elvárások és félelmek

A felmérés részeként a vállalatvezetők a felhőszolgáltatásokkal kapcsolat elvárásaikról és félelmeikről is nyilatkoztak.

A GDPR rendelet és az online adatszolgáltatási kötelezettségaktualitása kapcsán nem meglepő, hogy a válaszadók legfontosabb elvárása ezen szolgáltatással szemben is a jogszabályi megfelelőség (93%). Hasonlóan fontosnak ítélték még e mellett a tervezhető költségeket (84%) és a könnyű integrálhatóságot a meglévő IT rendszerekbe (83%).


Forrás: Microsoft Magyarország

 

A döntéshozók több mint fele, azaz 61%-a tart attól, hogyan fogja elérni a felhő szolgáltatást hálózati kapcsolat hiányában. A mobilinternet bővülő lehetőségei, az egyre magasabb szintű rendelkezésre állás és az internetszolgáltatók törekvései azonban erre az aggályra is megoldást nyújthatnak.

Ezen felül a harmadik fél adatokhoz való hozzáférésével (51%) és az alkalmazások valamint adatok folytonos elérhetőségével (42%) kapcsolatban is  fenntartásuk van a válaszadóknak.

 


Forrás: Microsoft Magyarország

 

A döntéshozók ezen félelmeire a felhőszolgáltatóknak kell megnyugtató megoldásokat és válaszokat nyújtaniuk ahhoz, hogy a magyar vállalkozások is egyre nyitottabbá váljanak a felhő alapú megoldások alkalmazása iránt.

 

Forrás: Microsoft Magyarország: Microsoft kutatás: a felhő áttörte az IT határait a hazai vállalatoknál
https://news.microsoft.com/hu-hu/2018/05/09/microsoft-kutatas-a-felho-attorte-az-it-hatarait-a-hazai-vallalatoknal/  [2018.05.09]

 

 

VectorCloud, a megbízható felhőszolgáltatás

Már régóta gondolkodik felhőszolgáltatás választásán, de még nem találta meg az ideális megoldást?

Több éve megbízhatóan működő szolgáltatást kínálunk Önnek, amely számos előnnyel jár a saját szerver üzemeltetésével szemben!

 

 • Könnyen tervezhető költségek
   
 • Átlátható felhasználószám alapú konstrukció
   
 • A havi elszámolás alapja aktuális igényeknek megfelelő felhasználószám
   
 • Folyamatos rendelkezésre állás
   
 • Biztonságos működés
   
 • Szakszerű üzemeltetés

 

Ismerje meg Ön is VectorCloud szolgáltatásunk részleteit! >>